bezcukrowe Mojito z Mirakuliną (1 koktail)

MrBerry

DYREKTOR DS. DOBREGO SMAKU

    

Kluczem do stworzenia świetnego mojito jest dokładne ugniatanie mięty. Ponieważ nie używa się tutaj granulowanego cukru do rozłożenia liści mięty, użyj cząstek limonki i moździerza lub końcówki drewnianej łyżki, aby naprawdę rozdrobnić liście i uwolnić ich olejki eteryczne.

Składniki:

  • 1 pastylka MrBerry
  • 15 małych lub 7 dużych liści mięty
  • Połowa limonki, pokrojona w ćwiartki
  • Kostki lodu
  • 60 ml białego rumu
  • 15 ml świeżo wyciśniętego soku z cytryny
  • 90 ml wody gazowanej

Sposób przygotowania:

Umieść liście mięty i kawałki limonki na dnie szklanki typu highball. Ugniataj miętę i limonkę razem. Napełnij szklankę do połowy lodem. Wlej rum i sok z cytryny, a następnie dopełnij wodą gazowaną.

Kiedy będziesz gotowy do spożycia, pozwól pastylkom z mirakuliną rozpuścić się na języku, a następnie ciesz się trunkiem.

Naturalnym lekarstwem na kaca jest zwiększenie ilości antyoksydantów w diecie, w tym witaminy C, której źródłem są cytrusy. Kwas askorbinowy wspomaga pracę wątroby, a dzięki temu przyspiesza wydalanie toksyn i odtruwanie organizmu.

Zastąpienie 2 łyżek stołowych cukru słodyczą z Mirakuliny pozwala zaoszczędzić 96 kalorii na koktajl.

INNE WPISY:

Słodkie Risotto z Dyni Butternut i Mirakuliną (6 PORCJI)

Precle w dipie jogurtowym z Mirakuliną (12 PORCJI)

Struffoli z Mirakuliną (10 PORCJI)

Cannoli z Mirakuliną (12 PORCJI)

Beza Pavlova z owocami leśnymi (8 PORCJI)

Eklery Cytrynowo-Serowe z Mirakuliną (10 PORCJI)

Ptysie brzoskwiniowe z Mirakuliną (8 PORCJI)

Balsamiczne parfait z dżemem malinowym, kawą i Mirakuliną (4 PORCJE)

Trufle w polewie czekoladowej z Mirakuliną (15 PORCJI)

Ciasteczka czekoladowo-espresso z Mirakuliną (12 PORCJI)

GermanEnglishPoland