Cream Cheese Frosting (Krem serowy) z Mirakuliną

MrBerry

DYREKTOR DS. DOBREGO SMAKU

    

Ser kremowy zapewnia słodycz i teksturę, natomiast sok z limonki dodatkową słodycz.

Składniki

  • 1 łyżeczka niearomatyzowanej żelatyny w proszku
  • 60 ml świeżo wyciśniętego soku z limonki
  • 690 ml zmniejszonej zawartości tłuszczu serka kremowego
  • 2 łyżki nektaru z agawy

Instrukcje

  • Posyp żelatynę sokiem z limonki i pozostaw na 5 do 10 minut, aby napęczniała.
  • W rondlu wymieszaj serek kremowy, nektar z agawy i napęczniałą żelatynę. Podgrzewaj do uzyskania gładkiej konsystencji. Zdejmij z ognia. Pozwól lekko ostygnąć.

Kiedy będziesz gotowy do jedzenia, pozwól pastylkom z mirakuliną rozpuścić się na języku, a następnie ciesz się daniem.

Zastąpienie 2 3/4 szklanki cukru 2 łyżkami nektaru z agawy i słodyczą jagody oszczędza 664 kalorii na szklankę.

INNE WPISY:

Słodkie Risotto z Dyni Butternut i Mirakuliną (6 PORCJI)

Precle w dipie jogurtowym z Mirakuliną (12 PORCJI)

Struffoli z Mirakuliną (10 PORCJI)

Cannoli z Mirakuliną (12 PORCJI)

Beza Pavlova z owocami leśnymi (8 PORCJI)

Eklery Cytrynowo-Serowe z Mirakuliną (10 PORCJI)

Ptysie brzoskwiniowe z Mirakuliną (8 PORCJI)

Balsamiczne parfait z dżemem malinowym, kawą i Mirakuliną (4 PORCJE)

Trufle w polewie czekoladowej z Mirakuliną (15 PORCJI)

Ciasteczka czekoladowo-espresso z Mirakuliną (12 PORCJI)

GermanEnglishPoland