Cytrynowy krem maślany z Mirakuliną

MrBerry

DYREKTOR DS. DOBREGO SMAKU

    

Przepis uzyskuje słodycz i smak z soku cytrynowego. Idealny do dekoracji ciastek, babeczek i innych wypieków lub jako dodatek do deserów.

Składniki:

  • 225 g (2 kostki) niesolonego masła, zmiękczonego
  • 180 ml nektaru z agawy
  • 125 ml świeżo wyciśniętego soku z cytryny
  • 1/2 łyżeczki ekstraktu z cytryny
  • 2 łyżeczki startej skórki z cytryny

Instrukcje:

  • Ubij masło mikserem na wysokich obrotach aż stanie się puszyste, około 1 minuty.
  • Zmniejsz prędkość miksera i dodaj nektar z agawy, sok z cytryny, ekstrakt z cytryny i skórkę z cytryny.
  • Mieszaj do uzyskania kremowej i gładkiej konsystencji, około 2 minut.
  • Przechowuj w lodówce przykryte folią spożywczą.

Kiedy będziesz gotowy do jedzenia, pozwól pastylkom z mirakuliną rozpuścić się na języku, a następnie ciesz się daniem.

Zastąpienie 1 3/4 szklanki cukru 180 ml nektaru z agawy i słodyczą z jagody oszczędza 312 kalorii na szklankę.

INNE WPISY:

Słodkie Risotto z Dyni Butternut i Mirakuliną (6 PORCJI)

Precle w dipie jogurtowym z Mirakuliną (12 PORCJI)

Struffoli z Mirakuliną (10 PORCJI)

Cannoli z Mirakuliną (12 PORCJI)

Beza Pavlova z owocami leśnymi (8 PORCJI)

Eklery Cytrynowo-Serowe z Mirakuliną (10 PORCJI)

Ptysie brzoskwiniowe z Mirakuliną (8 PORCJI)

Balsamiczne parfait z dżemem malinowym, kawą i Mirakuliną (4 PORCJE)

Trufle w polewie czekoladowej z Mirakuliną (15 PORCJI)

Ciasteczka czekoladowo-espresso z Mirakuliną (12 PORCJI)

GermanEnglishPoland