Krem Mascarpone Infuzowany limonką z Mirakuliną

MrBerry

DYREKTOR DS. DOBREGO SMAKU

    

Prosty przepis wykorzystujący sok z limonki jako słodzik. Idealny jako lekki deser lub dodatek do owoców.

Składniki:

  • 1 1/2 szklanki zimnej śmietanki kremówki
  • 3 łyżki nektaru z agawy
  • 1 szklanka serka mascarpone, zmiękczonego
  • 3 łyżki startej skórki z limonki
  • 1/4 szklanki świeżo wyciśniętego soku z limonki

Instrukcje:

  • Ubij śmietankę kremówkę z nektarem z agawy mikserem w dużej misce, aż powstaną miękkie szczyty.
  • Delikatnie wmieszaj serek mascarpone, skórkę z limonki i sok z limonki.

Kiedy będziesz gotowy do jedzenia, pozwól pastylkom z mirakuliną rozpuścić się na języku, a następnie ciesz się daniem.

Zastąpienie 1 szklanki cukru 3 łyżkami nektaru z agawy i słodyczą z jagody oszczędza 168 kalorii na szklankę.

INNE WPISY:

Słodkie Risotto z Dyni Butternut i Mirakuliną (6 PORCJI)

Precle w dipie jogurtowym z Mirakuliną (12 PORCJI)

Struffoli z Mirakuliną (10 PORCJI)

Cannoli z Mirakuliną (12 PORCJI)

Beza Pavlova z owocami leśnymi (8 PORCJI)

Eklery Cytrynowo-Serowe z Mirakuliną (10 PORCJI)

Ptysie brzoskwiniowe z Mirakuliną (8 PORCJI)

Balsamiczne parfait z dżemem malinowym, kawą i Mirakuliną (4 PORCJE)

Trufle w polewie czekoladowej z Mirakuliną (15 PORCJI)

Ciasteczka czekoladowo-espresso z Mirakuliną (12 PORCJI)

GermanEnglishPoland