Pudding Piña Colada z Mirakuliną (8 PORCJI)

MrBerry

DYREKTOR DS. DOBREGO SMAKU

    

W tym przepisie kwaśność z ananasa dodaje słodyczy, podobnie jak sok z limonki w interakcji z Mirakuliną.

Składniki:

  • 1 ananas, obrany, pozbawiony środka i bardzo grubo posiekany
  • 1,9 litra niesłodzonego mleka kokosowego
  • 120 ml nektaru z agawy
  • ¹/2 łyżeczki soli
  • ¹/2 szklanki (około 60 g) skrobi kukurydzianej
  • 80 ml świeżo wyciśniętego soku z limonki
  • 60 ml wody

Instrukcje:

W malakserze pulsacyjnie posiekaj ananasa na grube kawałki. W dużym rondlu na średnim ogniu podgrzewaj mleko kokosowe, nektar z agawy i sól. Dodaj ananasa.

W małej misce wymieszaj skrobię kukurydzianą, sok z limonki i wodę, aby stworzyć gładką masę. Wmieszaj tę masę do mieszanki mleka kokosowego i gotuj, aż masa się zredukuje i zgęstnieje, do konsystencji podobnej do jogurtu. Przelej do naczyń do podawania i chłodź, aż stężeje.

Przed smakowaniem, pozwól pastylkom z Mirakuliną rozpuścić się na języku, a następnie ciesz się smakiem.

Zastąpienie ³/4 szklanki cukru ¹/2 szklanki nektaru z agawy i słodyczą z jagody pozwala zaoszczędzić 12 kalorii na porcję.

INNE WPISY:

Słodkie Risotto z Dyni Butternut i Mirakuliną (6 PORCJI)

Precle w dipie jogurtowym z Mirakuliną (12 PORCJI)

Struffoli z Mirakuliną (10 PORCJI)

Cannoli z Mirakuliną (12 PORCJI)

Beza Pavlova z owocami leśnymi (8 PORCJI)

Eklery Cytrynowo-Serowe z Mirakuliną (10 PORCJI)

Ptysie brzoskwiniowe z Mirakuliną (8 PORCJI)

Balsamiczne parfait z dżemem malinowym, kawą i Mirakuliną (4 PORCJE)

Trufle w polewie czekoladowej z Mirakuliną (15 PORCJI)

Ciasteczka czekoladowo-espresso z Mirakuliną (12 PORCJI)

GermanEnglishPoland