Vanilla Frosting (Lodowy krem waniliowy) z Mirakuliną

MrBerry

DYREKTOR DS. DOBREGO SMAKU

    

Ten przepis uzyskuje subtelną słodycz z soku z grejpfruta.

Składniki

  • 5 łyżek niebielonej mąki pszennej
  • 240 ml chudego mleka
  • 1 łyżeczka czystego ekstraktu waniliowego
  • 180 ml świeżo wyciśniętego soku z grejpfruta
  • 225 g (2 kostki) niesolonego masła, roztopionego
  • 60 ml nektaru z agawy
  • 60 ml startej skórki z limonki

Instrukcje

  • W małym rondlu ubij mąkę z mlekiem na średnim ogniu, ciągle mieszając, aż mleko zgęstnieje. Zdejmij z ognia i pozwól ostygnąć do temperatury pokojowej.
  • Wmieszaj wanilię i sok z grejpfruta. Mikserem elektrycznym połącz masło i nektar z agawy. Dodaj mieszankę mleka, mąki i soku, ubijając, aż będzie dobrze połączona i puszysta, przypominając bitą śmietanę. Wmieszaj skórkę z limonki.
  • Przechowuj w lodówce przykryte folią spożywczą.

Kiedy będziesz gotowy do jedzenia, pozwól pastylkom z mirakuliną rozpuścić się na języku, a następnie ciesz się daniem.

Zastąpienie 1 1/2 szklanki cukru 60 ml nektaru z agawy i słodyczą jagody oszczędza 456 kalorii na szklankę.

INNE WPISY:

Słodkie Risotto z Dyni Butternut i Mirakuliną (6 PORCJI)

Precle w dipie jogurtowym z Mirakuliną (12 PORCJI)

Struffoli z Mirakuliną (10 PORCJI)

Cannoli z Mirakuliną (12 PORCJI)

Beza Pavlova z owocami leśnymi (8 PORCJI)

Eklery Cytrynowo-Serowe z Mirakuliną (10 PORCJI)

Ptysie brzoskwiniowe z Mirakuliną (8 PORCJI)

Balsamiczne parfait z dżemem malinowym, kawą i Mirakuliną (4 PORCJE)

Trufle w polewie czekoladowej z Mirakuliną (15 PORCJI)

Ciasteczka czekoladowo-espresso z Mirakuliną (12 PORCJI)

GermanEnglishPoland