Sos Butterscotch z Whisky i Mirakuliną

MrBerry

DYREKTOR DS. DOBREGO SMAKU

    

Sos ten doskonale nadaje się jako dodatek do deserów, zwłaszcza tych na bazie lodów lub ciast. Jego bogaty, karmelowy smak z nutą whisky sprawia, że jest wyjątkowo smakowity.

Składniki:

  • 1 szklanka (ok. 240 ml) nektaru z agawy
  • 8 łyżek (1 kostka) masła, pokrojonego na łyżki
  • 1/2 szklanki (ok. 120 ml) szkockiej whisky

Instrukcje:

  • Zagotuj nektar z agawy i gotuj na małym ogniu przez 10 minut. Zdejmij z ognia i dodawaj masło, po 1 łyżce naraz, mieszając, aby się włączyło. Wymieszaj z whisky szkocką.

Podczas gotowania sosu butterscotch, użyj nektaru z agawy jako słodzika, co jest alternatywą dla tradycyjnego cukru.

Przed smakowaniem, pozwól pastylkom z Mirakuliną rozpuścić się na języku, a następnie ciesz się smakiem.

INNE WPISY:

Lody waniliowe z Mirakuliną (6 PORCJI)

Czy alkohol tuczy?

CZEMU WARTO JEŚĆ CYTRYNĘ?

MIRAKULINA – czym Cię zaskoczy? 8 korzyści płynących ze spożywania Cudownego owocu

GermanEnglishPoland