Sos Butterscotch z Whisky i Mirakuliną

MrBerry

DYREKTOR DS. DOBREGO SMAKU

    

Sos ten doskonale nadaje się jako dodatek do deserów, zwłaszcza tych na bazie lodów lub ciast. Jego bogaty, karmelowy smak z nutą whisky sprawia, że jest wyjątkowo smakowity.

Składniki:

  • 1 szklanka (ok. 240 ml) nektaru z agawy
  • 8 łyżek (1 kostka) masła, pokrojonego na łyżki
  • 1/2 szklanki (ok. 120 ml) szkockiej whisky

Instrukcje:

  • Zagotuj nektar z agawy i gotuj na małym ogniu przez 10 minut. Zdejmij z ognia i dodawaj masło, po 1 łyżce naraz, mieszając, aby się włączyło. Wymieszaj z whisky szkocką.

Podczas gotowania sosu butterscotch, użyj nektaru z agawy jako słodzika, co jest alternatywą dla tradycyjnego cukru.

Przed smakowaniem, pozwól pastylkom z Mirakuliną rozpuścić się na języku, a następnie ciesz się smakiem.

INNE WPISY:

Słodkie Risotto z Dyni Butternut i Mirakuliną (6 PORCJI)

Precle w dipie jogurtowym z Mirakuliną (12 PORCJI)

Struffoli z Mirakuliną (10 PORCJI)

Cannoli z Mirakuliną (12 PORCJI)

Beza Pavlova z owocami leśnymi (8 PORCJI)

Eklery Cytrynowo-Serowe z Mirakuliną (10 PORCJI)

Ptysie brzoskwiniowe z Mirakuliną (8 PORCJI)

Balsamiczne parfait z dżemem malinowym, kawą i Mirakuliną (4 PORCJE)

Trufle w polewie czekoladowej z Mirakuliną (15 PORCJI)

Ciasteczka czekoladowo-espresso z Mirakuliną (12 PORCJI)

GermanEnglishPoland