Sos Butterscotch z Whisky i Mirakuliną
Kategoria:DESERY/Tagi:LIMONKA, MIRAKULINA
Sos ten doskonale nadaje się jako dodatek do deserów, zwłaszcza tych na bazie lodów lub ciast. Jego bogaty, karmelowy smak z nutą whisky sprawia, że jest wyjątkowo smakowity.
Składniki:
- 1 szklanka (ok. 240 ml) nektaru z agawy
- 8 łyżek (1 kostka) masła, pokrojonego na łyżki
- 1/2 szklanki (ok. 120 ml) szkockiej whisky
Instrukcje:
- Zagotuj nektar z agawy i gotuj na małym ogniu przez 10 minut. Zdejmij z ognia i dodawaj masło, po 1 łyżce naraz, mieszając, aby się włączyło. Wymieszaj z whisky szkocką.
Podczas gotowania sosu butterscotch, użyj nektaru z agawy jako słodzika, co jest alternatywą dla tradycyjnego cukru.
Przed smakowaniem, pozwól pastylkom z Mirakuliną rozpuścić się na języku, a następnie ciesz się smakiem.
INNE WPISY:
Balsamiczne parfait z dżemem malinowym, kawą i Mirakuliną (4 PORCJE)
/0 Komentarze/w DESERY/Autor MrBerrySZUKAJ
Kategorie
TAGI
ALKOHOL
ANANAS
BANAN
BRANDY
BRZOSKWINIA
CYTRYNA
CZEKOLADA
DAKTYLE
DIETA
DYNIA
FIT
GIN
GREJPFRUT
GRUSZKA
JABŁKA
JABŁKO
JEŻYNY
KARDAMON
KAWA
KNOWHOW
KOKOS
LIMONKA
LODY
MANGO
MARCHEW
MIRAKULINA
ODŻYWIANIE
ORZECH
PECAN
PEKAN
PISTACJA
PIWO
POMARAŃCZA
RUM
SYNSEPAL
TEQUILA
TIRAMISU
truskawka
WANILIA
WHISKY
WINO
WIŚNIE
WÓDKA
ZDROWIE
ŚMIETANKA