Sos Butterscotch z Whisky i Mirakuliną

MrBerry

DYREKTOR DS. DOBREGO SMAKU

    

Sos ten doskonale nadaje się jako dodatek do deserów, zwłaszcza tych na bazie lodów lub ciast. Jego bogaty, karmelowy smak z nutą whisky sprawia, że jest wyjątkowo smakowity.

Składniki:

  • 1 szklanka (ok. 240 ml) nektaru z agawy
  • 8 łyżek (1 kostka) masła, pokrojonego na łyżki
  • 1/2 szklanki (ok. 120 ml) szkockiej whisky

Instrukcje:

  • Zagotuj nektar z agawy i gotuj na małym ogniu przez 10 minut. Zdejmij z ognia i dodawaj masło, po 1 łyżce naraz, mieszając, aby się włączyło. Wymieszaj z whisky szkocką.

Podczas gotowania sosu butterscotch, użyj nektaru z agawy jako słodzika, co jest alternatywą dla tradycyjnego cukru.

Przed smakowaniem, pozwól pastylkom z Mirakuliną rozpuścić się na języku, a następnie ciesz się smakiem.

INNE WPISY:

Batoniki Serowe z Mirakuliną (12 porcji)

Batoniki z Czekoladą, Wiśniami, Kokosem i Mirakuliną (8 porcji)

Batoniki Owsiane z Jabłkami, Wiśniami i Mirakuliną (12 porcji)

Batoniki Owsiane z Czekoladą, Kokosem i Mirakuliną (12 porcji)

Kruche Batoniki z Karmelem, Orzechami Pecan i Mirakuliną (12 porcji)

Ciasteczka Orzechowe z Bananowym Kremem Whoopie Pie z Mirakuliną (4 porcje)

Ciastka Marchewkowe Whoopie Pie z Mirakuliną (12 porcji)

Pudding ryżowy z Mirakuliną (4 porcje)

Pudding Chlebowy z Brzoskwiniami i Mirakuliną (8 porcji)

Flan z Limonką i Miętą i Mirakuliną (4 porcje)

GermanEnglishPoland