Granita kawowa z Mirakuliną (6 PORCJI)

MrBerry

DYREKTOR DS. DOBREGO SMAKU

    

To prosty przysmak w upalny dzień letni. Działanie Mirakuliny na kawę jest naprawdę niesamowite. Łagodzi gorzkość i pozwala na więcej smaku kawy. Razem ze słodyczą, którą dostarcza sok z limonki, ten prosty przysmak sprawia wiele frajdy.

Składniki:

  • 1 pastylka MrBerry
  • 2 szklanki letniej espresso lub mocnej czarnej kawy
  • 1 łyżka nektaru agawy
  • ¹/4 szklanki świeżo wyciśniętego soku z limonki
  • 2 łyżki likieru kawowego
  • 2 przepisy na bitą śmietanę, do podania

Sposób przygotowania:

Połącz espresso, nektar agawy, sok z limonki i likier w metalowej formie do pieczenia i dokładnie wymieszaj. Mieszanina powinna sięgać tylko około 0,5 cm w formie. Umieść na płaskiej półce w zamrażarce na 30 minut. Wyjmij z zamrażarki i użyj widelca do zeskrobania lodowych kryształków, które utworzyły się na bokach lub na dnie formy. Wróć do zamrażarki. Powtarzaj zeskrobywanie co 20-30 minut przez 3-4 godziny. Gdy masa jest dokładnie zamrożona, rozczochraj ją widelcem i pozwól masie dojść w zamrażarce przez kolejne 30 minut przed podaniem. Nakładaj do kieliszków martini i przykryj niesłodzoną bitą śmietaną.

Kiedy będziesz gotowy do jedzenia, pozwól pastylkom z mirakuliną rozpuścić się na języku, a następnie ciesz się daniem.

Zastąpienie ¹/2 szklanki cukru 1 łyżką nektaru agawy i słodyczą jagody pozwala zaoszczędzić 54 kalorie na porcję.

INNE WPISY:

Słodkie Risotto z Dyni Butternut i Mirakuliną (6 PORCJI)

Precle w dipie jogurtowym z Mirakuliną (12 PORCJI)

Struffoli z Mirakuliną (10 PORCJI)

Cannoli z Mirakuliną (12 PORCJI)

Beza Pavlova z owocami leśnymi (8 PORCJI)

Eklery Cytrynowo-Serowe z Mirakuliną (10 PORCJI)

Ptysie brzoskwiniowe z Mirakuliną (8 PORCJI)

Balsamiczne parfait z dżemem malinowym, kawą i Mirakuliną (4 PORCJE)

Trufle w polewie czekoladowej z Mirakuliną (15 PORCJI)

Ciasteczka czekoladowo-espresso z Mirakuliną (12 PORCJI)

GermanEnglishPoland