Sorbet z Arbuza z Mirakuliną (8 PORCJI)

MrBerry

DYREKTOR DS. DOBREGO SMAKU

    

Znajdziesz w tej recepturze intensywny smak, jak najdoskonalszego arbuza, jaki kiedykolwiek jadłeś. Tutaj sok z limonki dodaje doskonałego smaku, a także słodyczy.

Składniki:

  • 1 pastylka MrBerry
  • 8 szklanek kawałków arbuza bez pestek
  • Skórka starta i sok z 5 limonek, plus sok z 2 dodatkowych limonek
  • 2 łyżki nektaru agawy

Sposób przygotowania:

Umieść połowę arbuza, połowę soku z limonki, połowę skórki z limonki i połowę nektaru agawy w blenderze. Przetwarzaj, aż masa będzie gładka, a następnie wlej do dużej miski. Powtórz z drugą połową składników. Połącz obie partie. Wlej do maszyny do lodów i zamroź zgodnie z instrukcjami producenta. Zamroź na dwie godziny przed podaniem.

Kiedy będziesz gotowy do jedzenia, pozwól pastylkom z mirakuliną rozpuścić się na języku, a następnie ciesz się daniem.

Zastąpienie 1 ¹/4 szklanki cukru 2 łyżkami nektaru agawy i słodyczą jagody pozwala zaoszczędzić 105 kalorii na porcję.

INNE WPISY:

Słodkie Risotto z Dyni Butternut i Mirakuliną (6 PORCJI)

Precle w dipie jogurtowym z Mirakuliną (12 PORCJI)

Struffoli z Mirakuliną (10 PORCJI)

Cannoli z Mirakuliną (12 PORCJI)

Beza Pavlova z owocami leśnymi (8 PORCJI)

Eklery Cytrynowo-Serowe z Mirakuliną (10 PORCJI)

Ptysie brzoskwiniowe z Mirakuliną (8 PORCJI)

Balsamiczne parfait z dżemem malinowym, kawą i Mirakuliną (4 PORCJE)

Trufle w polewie czekoladowej z Mirakuliną (15 PORCJI)

Ciasteczka czekoladowo-espresso z Mirakuliną (12 PORCJI)

GermanEnglishPoland