Sorbet z Arbuza z Mirakuliną (8 PORCJI)
Znajdziesz w tej recepturze intensywny smak, jak najdoskonalszego arbuza, jaki kiedykolwiek jadłeś. Tutaj sok z limonki dodaje doskonałego smaku, a także słodyczy.
Składniki:
- 1 pastylka MrBerry
- 8 szklanek kawałków arbuza bez pestek
- Skórka starta i sok z 5 limonek, plus sok z 2 dodatkowych limonek
- 2 łyżki nektaru agawy
Sposób przygotowania:
Umieść połowę arbuza, połowę soku z limonki, połowę skórki z limonki i połowę nektaru agawy w blenderze. Przetwarzaj, aż masa będzie gładka, a następnie wlej do dużej miski. Powtórz z drugą połową składników. Połącz obie partie. Wlej do maszyny do lodów i zamroź zgodnie z instrukcjami producenta. Zamroź na dwie godziny przed podaniem.
Kiedy będziesz gotowy do jedzenia, pozwól pastylkom z mirakuliną rozpuścić się na języku, a następnie ciesz się daniem.
Zastąpienie 1 ¹/4 szklanki cukru 2 łyżkami nektaru agawy i słodyczą jagody pozwala zaoszczędzić 105 kalorii na porcję.