Lody Czekoladowe z Wiśniami i Mirakuliną (6 PORCJI)

MrBerry

DYREKTOR DS. DOBREGO SMAKU

    

Wiśnie mają naturalną kwasowość, która doskonale współgra z sokiem z cytryny, dodając słodyczy w tej recepturze.

Składniki:

  • 1 pastylka MrBerry
  • 1 szklanka mleka odtłuszczonego
  • 2 szklanki śmietany kremówki
  • 2 duże jajka
  • ¹/2 szklanki nektaru agawy
  • ¹/4 szklanki świeżo wyciśniętego soku z cytryny
  • ¹/4 szklanki wiśni bez pestek
  • ¹/4 szklanki drobno posiekanej gorzkiej czekolady odtłuszczonej

Sposób przygotowania:

Połącz mleko i śmietanę w ciężkim rondlu. Gotuj na średnim ogniu, często mieszając, aż prawie dojdzie do wrzenia. W średniej misce ubij jajka i nektar agawy. Dodaj około ¹/2 szklanki gorącej cieczy i energicznie mieszaj, aby połączyć. Stopniowo dodawaj przetarte jajka z powrotem do gorącej cieczy i energicznie mieszaj, aby połączyć. Gotuj na średnim ogniu, mieszając, przez około 4 minuty, aż podstawa lodów zgęstnieje i pokryje tył drewnianej łyżki. Wymieszaj sok z cytryny. Przecedź podstawę lodów przez drobne sito do miski i schłodź przez około godzinę, aż będzie zimna. Wlej do maszyny do lodów i zamroź zgodnie z instrukcjami producenta. Kiedy lody będą prawie zamrożone, wmieszaj w nie wiśnie i czekoladę.

Kiedy będziesz gotowy do jedzenia, pozwól pastylkom z mirakuliną rozpuścić się na języku, a następnie ciesz się daniem.

Zastąpienie 2 szklanek cukru ¹/ 2 szklanką nektaru agawy oraz słodycz z mirakuliny pozwala zaoszczędzić 176 kalorii na porcję.

INNE WPISY:

Słodkie Risotto z Dyni Butternut i Mirakuliną (6 PORCJI)

Precle w dipie jogurtowym z Mirakuliną (12 PORCJI)

Struffoli z Mirakuliną (10 PORCJI)

Cannoli z Mirakuliną (12 PORCJI)

Beza Pavlova z owocami leśnymi (8 PORCJI)

Eklery Cytrynowo-Serowe z Mirakuliną (10 PORCJI)

Ptysie brzoskwiniowe z Mirakuliną (8 PORCJI)

Balsamiczne parfait z dżemem malinowym, kawą i Mirakuliną (4 PORCJE)

Trufle w polewie czekoladowej z Mirakuliną (15 PORCJI)

Ciasteczka czekoladowo-espresso z Mirakuliną (12 PORCJI)

GermanEnglishPoland