Kruchy Spód do Tarty Słodkiej z Mirakuliną

MrBerry

DYREKTOR DS. DOBREGO SMAKU

    

Składniki

  • 8 łyżek (1 kostka) niesolonego masła, zamrożonego i pokrojonego w kostkę
  • 3 łyżki smalcu roślinnego, zamrożonego i startego
  • 2 ¹/2 szklanki (około 300 g) niebielonej mąki pszennej typu 650
  • 2 łyżki nektaru z agawy
  • ¹/2 szklanki (około 120 ml) świeżo wyciśniętego soku z cytryny, schłodzonego

Instrukcje

Siekaj smalec i masło w mące przy użyciu widelca lub blendera do ciasta. Dodaj nektar z agawy i sok z cytryny, mieszając tylko do momentu, gdy ciasto zacznie się formować. Podziel ciasto na dwie równe części. Przenieś każdą na dużą arkusz folii spożywczej. Podnosząc boki, spłaszcz ciasto w dysk. Schłódź w lodówce przez co najmniej 30 minut przed rozwałkowaniem.

Kiedy będziesz gotowy do jedzenia, pozwól pastylkom z mirakuliną rozpuścić się na języku, a następnie ciesz się daniem.

Zastąpienie ¹/4 szklanki cukru dwiema łyżkami nektaru z agawy i słodyczą z jagody pozwala zaoszczędzić 72 kalorie.

INNE WPISY:

Słodkie Risotto z Dyni Butternut i Mirakuliną (6 PORCJI)

Precle w dipie jogurtowym z Mirakuliną (12 PORCJI)

Struffoli z Mirakuliną (10 PORCJI)

Cannoli z Mirakuliną (12 PORCJI)

Beza Pavlova z owocami leśnymi (8 PORCJI)

Eklery Cytrynowo-Serowe z Mirakuliną (10 PORCJI)

Ptysie brzoskwiniowe z Mirakuliną (8 PORCJI)

Balsamiczne parfait z dżemem malinowym, kawą i Mirakuliną (4 PORCJE)

Trufle w polewie czekoladowej z Mirakuliną (15 PORCJI)

Ciasteczka czekoladowo-espresso z Mirakuliną (12 PORCJI)

GermanEnglishPoland